Wednesday, December 5, 2012

Anti ordinary

Thought to share a favorite song of mine. :)
I recognize myself in it.Do you also get to hear that you have to change yourself and be normal to get a job, for example?
One of the funniest things i've heard was when a person told me that I should at least be normal when I get children so I can fit in and look like a real mother. xD5 comments:

 1. Helt ok låt :)

  Fast det var det fjantigaste jag hört, "för att passa in och se ut som en normal mamma"? Wtf xD Människor är så ytliga! Man är ju inte en sämre förälder bara för att man klär sig som en clown till exempel!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha ja jag kunde inte annat än att skratta då xD Finns det ens något typiskt utseende för en mamma kan man ju undra :'D

   Delete
 2. Jag har mött en del fördomar i mitt liv. Till exempel att jag borde "växa upp". Som om jag inte redan är vuxen? Jag trodde vuxen innebar saker som att ha en egen inkomst och ett eget hem. Men nej, det sitter tydligen i kläderna. Sedan har jag såklart mött människor som säger att ifall jag sökte jobb hos dem så skulle de aldrig anställa mig eftersom jag har två piercings i ansiktet. Har fått höra att det inte går att jobba i butik om man är piercad eftersom piercings "distraherer kunderna". Kul då att jag faktiskt HAR jobbat i butik och aldrig haft problem med kunderna eftersom hör och häpna, normala människor bryr sig mer om hur de blir bemötta än om hur kassörskan ser ut! Sedan har vi såklart det faktum att vilt främmande människor tycker sig ha en rätt att tala om för mig att jag skulle vara "mycket finare utan det där skrotet i ansiktet", vilket enligt mig är fruktansvärt oartigt. Hur hade de själva reagerat ifall jag sagt att jag tycker de skulle vara mycket finare utan sin fula frisyr/illasittande jacka/taskiga personlighet? Men är du piercad, ja då är det tydligen helt okej för främmande människor att säga vad de tycker om det. Jag blir så trött. Tänk om alla bara kunde se förbi ytan och bry sig lite mer om hur folk är inombords.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det här med piercingar är ju helt sjukt. Min syster fick inte ha i sina när hon hade praktik på en fotostudio! :O wtf. Det är en annan sak om man jobbar med mat men att stå i kassa, hantera foton och tusentals andra jobb ska man inte behöva vara orolig att inte få jobb på grund av piercingarna tycker jag!

   Ja jag håller med dig, jag har fått höra av folk att jag skulle passa bättre i en normal hårfärg eller att jag skulle kunna framhäva mina ögon mycket bättre om jag slutade använda svarta kläder och så vidare. Folk kan vara riktigt knäppa. Känns som att de tror att man kan säga vad som helst till personer som bär alternativa kläder.

   Delete
  2. Lol, det kanske man skulle prova om man får en sådan kommentar. "Men vad mycket snyggare DU hade varit om du hade rakat av det där fula håret, USCH!" Mm, det hade nog varit uppskattat :D

   Delete