Monday, February 4, 2013

No Poo: Other options for hairwash


My poor scalp is still flaky. Gaaah! 
So I did an oil conditioner in my hair yesterday. I heated up some olive oil and smeared it on my scalp and then waited  2 hours.

I will tell you this. Oil is not so easy to wash out with eggs, so this is something I don't recommend. My hair still looks like an oily blob after two hairwashes. xD

But that's not what I was going to talk about. 
I am going to try two other variants of No Poo hair washing. I read that eggs can infact dry out the scalp in some cases and mine is already sooo dry so the next times I wash I will try these instead:

1. Honey Wash. You boil a tablespoon of honey with water, wait until it cools down and rub it in the hair as usual. This will apparently be the best option for a dry scalp! Yay!

2. Ryeflour wash. 5 tablespoons ryeflour mixed with medium hot water.
Shake the water and ryeflour thoroughly in a jar with a lid.
Strain the flour before massaging the fluid into dry hair and then rinse out. 
This is known to make the hair flowy and nice so I really want to try! :D

As usual, I will be back with results!

Todays superpretty oily hair oh yeeeah! 8 comments:

 1. You're a determined girl, Lesthi - I would have given up ages ago! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. I think it's because I don't have a job xD I have tried No Poo twice before but gave up because I couldn't stand waiting for my hair to get used to it.

   Delete
 2. Haha, söt bild! ;P
  Så ser mitt hår ut när jag tvättar med såpa, det vill verkligen INTE tvättas ur! Det blev diskmedel igårkväll, fick nog av att se flottig ut.
  Jag använde olivolja i hela håret förr som inpackning, hur lätt som helst att tvätta ur... med ett schampo dock. Hoppas du hittar en bra tvätt, så att du kan använda olivolja :) It's great.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack xD

   Gud vad jobbigt! Måste man använda nåt speciellt diskmedel för att det inte ska skada håret då? Funderade också på att tvätta ur det här med diskmedel nämligen för tydligen ska det vara No poo, haha!
   Jag vill inte förstöra mitt flow med schampoo nu.

   Ja jag läste ett annat tips att man skulle sova med kokosolja över natten istället, för den oljan sugs upp av håret bättre och är lätt att tvätta ur. Så det blir det nästa gång. :P

   Delete
  2. Oh really!? För jag fick dåligt samvete för diskmedlet, men då kan jag vara lugn :D yay!
   Nä, skit i schampo, prova diskmedel om du känner för det, håret blir super rent och är lätt att borsta när det väl torkat.

   Aha, det var kanske därför mitt var lätt att tvätta ur - jag sov med det i hårbotten och hela håret, men platspåse och handduk över, tvättade på morgonen :)

   Delete
  3. PS. Antar att ett miljövänligt diskmedel funkar, men jag känner inte riktigt till ingerdienserna i diskmedel så jag vet inte. Jag hade Grumme's hemma så jag använde det! Doftar gott :D

   Delete
 3. Om det är mjäll du lider av (och det är det oftast om hårbotten konstant fjällar) så kan tänkas att du måste använda läkemedel för att bli av med det. Mjäll är en svamp-hudsjukdom och om du haft det länge måste du helt enkelt döda svampen först, innan din hårbotten kan återhämta sig och bygga upp ett eget försvar. Fråga på apoteket så hjälper de dig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja jag antar att jag borde göra det :< det är just det att mitt problem har verkat så lindrigt i jämförelse med många så läkemedel har verkat överdrivet. Jag hade mjäll när jag var mindre och det försvann med head and shoulders men nu har jag haft superfjällig hårbotten sen i somras ungefär..så då tänkte jag att det kanske berodde på att mitt hårbotten blivit uttorkat av schampoo bara och att No Poo skulle hjälpa :/

   Delete