Saturday, August 10, 2013

Mindfulness

2 outfits from this week :D
I also wanted to tell you, I was on my first psychologist session this thursday.
It was better than I expected, I was really nervous there before, but the person was easy to talk to and would like me to try a therapy method called "Mindfulness." You can find good explanations about it on google it if you want to know more, I saw a documentary at the session about it and it seems to be just what I need if I can handle it, I really recognized myself in what they said in the film.

Do tell me if any of you have tried that method for anxiety. :) I hope it will work for me.

14 comments:

 1. Mindfulness är det senaste inom psykiatrin - en form av österländskt inspirerad kognitiv terapi som "utlovar" snabba resultat utan att behöva göra några djupdykningar. Det påminner även om att gå en skol-kurs och innehåller väldigt lite "riktig" terapi.

  Jag tror säkert att det kan hjälpa många, men jag tycker att jag känner en desperation inom vården att erbjuda sådant här "yt-skrapande" till alla som söker hjälp, så att de kan skicka hem så många som möjligt efter bara några sessioner - vare sig de är hjälpta eller inte.

  Mindfulness fungerade inte alls för mig, eftersom mycket av tekniken handlar om att bara försöka hantera (och trycka bort) sina känslor och symptom, istället för att undersöka dem närmre och hitta den egentliga underliggande orsaken.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Usch, vad negativ jag lät!
   Naturligtvis är det så att om du tycker det låter bra så ska du prova på det, och det kanske kommer passa dig perfekt.
   Lycka till!

   Delete
  2. Ja jag förstår hur du menar, det var min första tanke faktiskt. Men jag ska prova och funkar det inte så får jag hitta något annat, det som gjorde mig lite orolig var att psykologen sa att han helst tycker man ska fokusera framåt, och att han tycker det är onödigt att sitta och älta sådant som redan har hänt, men jag känner faktiskt ett behov av att få prata igenom vissa saker så jag hoppas att han inte tänker skippa det helt.

   Delete
  3. Ingen känner dig och dina behov så väl som du gör - speciellt inte någon som endast träffat dig en enda gång, oavsett utbildning. Om du känner ett behov att verkligen få prata av dig, fråga honom om det, undersök dina möjligheter till annan hjälp.

   Delete
 2. Min erfarenhet är att det iaf kan få en att härda ut t.ex. en arbetsdag och bryta negativa tankespiraler. Det är värt att testa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det kan jag verkligen tänka mig att det kan underlätta! :D

   Delete
 3. I don't know this Mindfulness therapy at all, so I can't give you any info about it :/
  I can just hope it works for you. From what I read, it looks like a method aimed at re-establishing your inner peacefulness, which I guess is ok for anxiety issues ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes I really hope it will give something at least ^^ I dont think it will take away all my problems but if it helps me being less stressed out I'm happy about that.

   Delete
 4. Läste litegrann om det och det låter som något som säkert hjälper många människor. Hoppas det hjälper dig med. :) Jag tror det påminner mycket om meditation.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja jag tyckte också det lät mycket som meditation, och det kanske är bra för min uppstressade hjärna :'D om jag kan lyckas slappna av alls vill säga.

   Delete
 5. I only know about mindfulness in the Buddhist sense. I wonder if it's the same?

  ReplyDelete
 6. I read a couple of things on mindfulness a while back. It seems very interesting :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. It really does, I hope I will get to know more about it on my next appointment. ^^

   Delete