Sunday, June 23, 2013

Ghosts

Let's talk about ghosts!

I have a confession to make, which might seem a little weird since I LOOVE spooky and creepy stuff mostly.

I'm totally afraid of darkness! xD

I'm very fascinated by all supernatural things like magic, ghosts, everything macabre but when it comes down to it, I'm so scared of it at the same time.
I belivie in ghosts and I always have. I have seen stuff that I can't explain through my childhood and I pray to God that I never again will see something like it again. O.O

I can't fall asleep when I'm home alone because I hear stuff. My fiancé is a very realistic person so it feels like he is my protective shield. I don't hear or feel weird stuff when he is around.

I actually think that ghosts only show themself to people who are open to supernatural things.
Or maybe just to people who are a little crazy, like me? ;)

What do you think, do you belivie in ghosts?


18 comments:

 1. Jag tror inte på spöken men jag är ändå mörkrädd, för man VET ju aldrig. Jag kan vara 99% säker på att spöken inte finns men jag kan ju omöjligt faktiskt VETA att de inte existerar.

  Jag har alltid tyckt att det är så motsägelsefullt att jag som är så fascinerad av livets mörka ting samtidigt är så rädd för allt sådant.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det vore skönt om man kunde få veta vad som är sant. Jag vill inte tro men jag gör det och då blir jag rädd. Så jag skulle hellre vilja ha ett bevis på att spöken inte finns än tvärtom tror jag. :P


   Ja det är precis så jag känner. Jag pyntar ju liksom mitt hus så jag blir lite rädd för mina saker ibland till och med, haha.

   Delete
 2. Oh yes, I do, and I always have. What is more, I believe in magic/souls/parallel worlds/telepathy etc. First of all, because I have experienced just TOO MANY "weird things" in my life(I am a "witchy" person myself). Another thing is that magic and supernatural stuff makes my world... fuller. Without it, the world would become just empty.

  ReplyDelete
  Replies
  1. I belivie in those stuff too! I agree, it's very exciting, but at the same time it's so scary! I wish I could handle my belief in this better, haha!

   Delete
 3. You chose a very scary picture...
  I also do like all such supernatural stuff, but if you ask me, I would NEVER like to see a ghost.. it would scare a crap our of me!
  I don't know how all those people they show in a Haunting, actually save their sanity.

  ReplyDelete
  Replies
  1. It's me on the picture so no need to be scared ;)

   No I dont want to see a ghost "again" either. I wish I could think more logic about this subject actually.

   Delete
 4. Jag är också mörkrädd och jag tror på det mesta! Bad combination :P Har också sett saker jag inte kan förklara, skulle vilja "ta fram" förmågan och kanske bli medium! Skitskoj ju! :D Men var gör man det? Haha
  Det skullle jag vilja ha som yrke!

  Jag hör också saker när jag är rädd, tror det oftast är inbillning. Du har ju dina katter, de är bra skyddsänglar mot övernaturligt! :) Av alla filmer man har sett, (de flesta är ju baserade på någon sorts verklighet), så har jag lärt mig att onda ting inte gillar katter. Eller? :O

  ReplyDelete
  Replies
  1. Njaaa jag tror inte det skulle vara så skoj yrke faktiskt. Det är nog tyngre för psyket än man tror :'D

   Precis, det har jag med hört så jag hoppas alltid att de ska vilja sova i vår säng när jag sover ensam, haha!

   Delete
 5. Nej tyvärr. Jag tror inte på något, och har aldrig sett något tecken på att det skulle finnas något annat än det vi kan förklara. Däremot har jag läst psykologi i många år, som gett mig svaret på det mesta. Det finns även många vetenskapliga fysiska fenomen som vissa kallar "övernaturliga" för att de inte känner till dem.

  Människan har en tendens att vilja tro, att leta efter mönster. Det är en viktig överlevnadsinstinkt att kunna associera, fantisera, minnas och sätta i kontext.
  Men vissa läser in väldigt mycket i olika normala situationer - helt naturliga ljud blir till exempel förvrängda i ett nervöst sinnestillstånd. De magnetiska fält som omger oss kan förvränga våra pupiller och därmed uppfatta saker som inte finns i vårt periferiseende.

  Vissa har en tendens att läsa in djupare meningar i massor med saker som egentligen bara är sammanträffanden eller önsketänkande. Vissa ger olika nummer eller ting olika betydelser, och minns sedan endast de gånger föresatsen stämt. För att inte tala om alla de prylar vi lägger på helt konstiga ställen utan att tänka på det, och sedan tror att ett spöke flyttat dem.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, exakt så säger min pojkvän :D och nog har ni säkert mycket rätt också men jag har ändå sett för konstiga saker för att kunna avskriva det bara sådär.
   Jag önskar dock att jag hade en sån teori som du har, så slapp jag vara rädd.

   Delete
 6. Jag har aldrig sett något förutom skuggor som svischar förbi, däremot hört saker. I huset vi bor nu så har jag aldrig varit med om så mycket spökerier som här. Någon som pratar, harklar högljutt, saker som rullar över golv, steg och prasslande. Vissa platser/hus verkar vara så. Mitt förra hem som är äldre var väldigt soligt och harmoniskt. Det är lite tråkigt att jag har fått en aversion mot min studio sedan jag blev så vettskrämd där i våras :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Så läskigt, jag skulle inte våga vara ensam hemma då :< Hoppas att det kommer försvinna!

   Delete
 7. Jag tror nog helt fullt på andar, för jag har själv haft erfarenheter av dem. Men jag tror precis som du att de bara visar sig åt dem som är öppna för det. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja precis, de som inte tror skulle ändå bara bortförklara det :P

   Delete
 8. My imagination is the reason I am afraid when I am alone at night. It is terrible being able to imagine all the things that could be around. I feel so much safer when Jon is home, and I find it easier to sleep with someone beside me. As for ghosts, a have been visited by a spirit I called The Lady in Black. When Jon used to work early shifts he would leave me still in bed, sometimes I could not move but could feel a shape beside me in the bed or looming over me. It was really scary. I am not sure if it was a ghost or a manifestation of unpleasantness from things like stress etc. I cleansed the room and she did not come back.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, same here! I scare myself with all my thoughts.

   Oh my, I'm glad that you got rid of that whatever it was :O

   Delete
 9. Oh and you look awesome in that picture! Are you see through? How did you do it?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks, I just put myself in the picture and chose to lighten the opacity in photoshop ^.^

   Delete